Velg en side

Oppdrag i Vestland (de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane), gjøres typisk fra våre lokasjoner i Sauda, Voss og Nordfjordeid (kommer).

Typiske helikopteroppdrag i Vestland er sightseeing, taxi, personelltransport,  underhengende last og helikoptertransport, linjeprosjekter, transport til kystinstallasjoner, m.m. 

Vestland

Vestland har mange store og lange fjorder, og steile fjell som omkranser de. Og ikke minst sbreen Jostedalsbreen Nasjonalpark og attraksjonen Prekestolen. Dette gjør fylket veldig spennende for cruise-turister og vi tilbyr spesielle operasjoner rettet mot disse ved ulike cruise anløp. Bergen, Haugesund, Hardanger, Nordfjordeid og Rosendal er også ynder reisemål.

Fylket har også mange frodige jordbruksbygder og betydelig fruktdyrking. Husdyrhold, skogbruk og fiskeoppdrett er utbredt. Fylket har lang kystlinje og nær tilknytning til havet.

Distrikter

Kommunene i fylket utgjør ni distrikter: Sunnhordland, Midthordland, Bergen, Nordhordland, HardangerVoss, Ytre Sogn, Indre SognSunnfjord og Nordfjord.

Helt sør i Vestland, mot Rogaland, ligger Sunnhordland. Det er store variasjoner i dette distriktet – her finnes det høye fjell og isbreer, små holmer og skjær, tettbygde strøk og landbruksområder. Stord er den eneste byen her, mens Haugesund i Rogaland ligger like over fylkesgrensen i sør.

Nordøst for Sunnhordland ligger Hardanger. Hardanger er kjent for et fjellandskap og fruktdyrking innover Norges nest lengste fjord, Hardangerfjorden. Hardanger er kjent for dramatiske landskaper med fjell, breer, fosser og fjorder.

Nord for Hardanger ligger Voss, som er et innlandsdistrikt og et trafikknutepunkt. Bergensbanen og Voss stasjon ligger ved kommunens sentrum. Voss ligger i overgangssonen mellom kyst- og innenlandsklima. Landskapet her kan minne om Gudbrandsdalen med mindre dalfører, innsjøer og elver med en del jordbrukslandskap.

Helikoptertyper: H125 (AS350).

 

Lokasjoner

Kontaktinformasjon (OCC)

Telefon: +47 483 13 000
E-post: [email protected]

 

Sauda

Nordfjordeid

Voss

KLIKK FOR FORESPØRSEL